فرمت مقالات پوستری

هدر همایش

اعمال سلایق شخصی در چارچوب عرف مجاز است ولیکن برای حفظ وحدت کلی ،استفاده از هدر همایش الزامی می باشد و بهتر آنست که با بهره گیری از امکانات نرم افزاری و ذوق و سلیقه شخصی سعی شود حداقل متن در ترکیب با حداکثر تصاویر، گرافیک ها، جداول و نمودارها ارائه گردد.

پوستر باید در قطع   A1-  59.4*84.1  باشد و دارای عنوان بوده که در بالای پوستر نوشته شده و اندازه فونت آن باید به گونه‌‌ای باشد که از فاصله حداقل 5 تا6 متری براحتی قابل خواندن باشد.

در زیر عنوان، با یک شماره خط کوچکتر نام نویسنده یا نویسندگان ، مرتبه علمی و در خط زیرین آن نام دانشگاه یا موسسه محل انجام تحقیق نوشته می‌شود.

از نوشتن مطالب زیاد خودداری شود و در عوض سعی گردد از طرح، تصویر اشکال و روشهای ابداعی استفاده تا مطالب پرجاذبه و در مدت کوتاهی به خواننده منتقل شده تا هدف از ارائه مقاله بصورت پوستر تامین گردد.

اجزای پوستر شامل عنوان، خلاصه مقاله، مقدمه، مواد و روش ها، یافته ها و بحث و نتیجه گیری خواهد بود. که لازم است اصول مقاله نویسی در این قسمت ها نیز رعایت شود.

عنوان: این بخش شامل عنوان مقاله، نام نویسندگان و موسسه پژوهشی و شهر مربوطه خواهد بود. . نام کوچک نویسندگان را هم ذکر کنید. همچنین عنوان باید از فاصله ی حداقل 5 یا6 متری قابل خواندن باشد. برای نوشتن متن عنوان فونت‌های زیر پیشنهاد می گردد در عنوان مقاله، حروف با فونت اندازه 70-80 و خوانا به صورت Capitals ,Bold و با فونتهای Verdana، Arial، Helvetica نوشته شوند. فونت Titr، (Bold) Zar و Bold) Mitra) برای متن فارسی مناسب‌تر هستند. نام نویسندگان و موسسه پژوهشی که کار مربوطه در آن انجام شده با فونت اندازه 50-40 نوشته شود(از حروف بزرگ و کوچک استفاده شود)

تیتر مطالب همچون مقدمه و هدف، مواد و روش‌ها، یافته ها و بحث و نتیجه‌گیری با فونت 30-35 و با حروف بزرگ نوشته شود. شما می‌توانید از اعداد برای کمک به ترتیب رعایت مطالب استفاده کنید.

خلاصه مقاله: دقیقا همان خلاصه مقاله‌ی پذیرفته شده در سمینار خواهد بود. متن شما باید حداقل از فاصله‌ی 2 متری قابل خواندن باشد و حداقل فاصله‌ی آن با حاشیه 2 سانتی‌متر باشد. متن با فونت 18-24 و حروف بزرگ و کوچک نوشته شود و فاصله ی خطوط 1.5 باشند. فونت Arial بری نوشتن متن انگلیسی استفاده گردد.

مقدمه: سوالات پژوهشی و فرضیه مورد نظر شما می تواند به صورت جمله یا عبارات موردی بیان شود.

مواد و روش ها: در این بخش جمعیت مورد مطالعه، حجم نمونه، نمونه‌گیری، مداخلات انجام شده، ابزار مورد استفاده، متغیرهای اندازه‌گیری شده و روش‌های تجزیه و تحلیل اطلاعات مطرح می‌شود.

یافته ها: دراین بخش پاسخ سوالات پژوهشی مطرح شده بیان می شود. از مطرح کردن جزئیات ریز و غیرضروری بپرهیزید.

بحث و نتیجه گیری: بسیاری از افراد از این بخش شروع به مطالعه می‌کنند و پاراگراف آخر به عنوان بخش "نتیجه گیری" نقش مهمی در تصمیم‌گیری افراد برای ادامه‌ی مطالعه خواهد داشت. قابل ذکر است که روش تحقیق نیز به صورت خلاصه ذکر شود.

جداول و نمودارها: تصاویر کمک زیادی به وضوح بیشتر مطلب خواهند کرد. به طور کلی در یک پوستر 20%  متن  60%  تصاویر گرافیکی و 20% فضای خالی مطلوب است. فضای خالی به برجسته کردن مطالب نو شتاری کمک زیادی خواهد کرد.ابعاد تصاویر نباید از 12 در 18 سانتی متر کوچک تر باشند. یعنی حداقل از 1.5متری باید قابل دیدن باشند.

توجه توجه: ارائه دهندگان محترمی که قصد لمینت کردن پوستر خود را ندارند ، الزامیست که پوستر خود را بر روی کاغذ گلاسه پرینت بگیرند.